04.02.2019

Przepis na ten mistrzowski makaron podrzuciła mi moja siostra - Ania. Stał się naszym podstawowym posiłkiem w czasie sesji, ale i teraz nie wychodzi z naszego jadłospisu. Jest idealny - wędzone tofu smakiem przypomina boczek, a konsystencją mielone mięso. Do tego odpowiednia ilość pomidorów i przypraw, a danie przypomina prawdziwe bolognese!

Lista zakupów (na ok. 2 porcje)

Przepis

Gotujemy wodę na makaron. Rogrzewamy oliwę na patelni. Rozdrabniamy tofu w palcach, siekamy cebulę, kroimy marchewkę na plasterki, a następnie na ćwiartki.

zdjecie

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy marchewkę, tofu. Smażymy przez ok. 5 minut. Dodajemy pomidory i przyprawiamy do smaku (świeżą bazylię dodajemy na sam koniec gotowania). Smażymy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

zdjecie

Mieszamy sos z makaronem w garnku lub bezpośrednio na talerzu. Możemy posypać wegańskim parmezanem.

zdjecie

04.02.2019
Następny przepis Wegański sos słodko-kwaśny
Poprzedni przepis Kremowa lazania z tuńczykiem
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych