30.08.2018

Kolejny z serii makaron “z tego, co znajdziemy w lodówce” :D A tak na poważnie - zachęcam Was wszystkich do kreatywności w kuchni, która prowadzi do wykorzystywania składników na pierwszy rzut oka do siebie nie pasujących. To z kolei powoduje, że zjadamy pierwotnie przeznaczone do zmarnowania resztki i dzięki temu marnujemy mniej jedzenia! W taki sposób powstaje część moich dań, między innymi dzisiejszy makaron ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi:)

Lista zakupów

Przepis

Szpinak dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, żeby wypłukać z niego piasek. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię z oliwą.

W garnku gotujemy wodę na makaron i przyrządzamy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na rozgrzaną patelnię dodajemy cebulę i smażymy ją aż będzie mocno zrumieniona (zbyt surowa cebula w tym daniu będzie za bardzo wyczuwalna i spaghetti na tym straci). Dodajemy szpinak i pomidorki. Smażymy do momentu gdy warzywa wypuszczą wodę i odparuje ona wystarczająco z patelni. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i wszystko ze sobą mieszamy. Możemy posypać parmezanem.

zdjecie

zdjecie

30.08.2018
Następny przepis Grillowane ziemniaki na dwa smaki
Poprzedni przepis Orkiszowe naleśniki, które zawsze wychodzą
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych