17.10.2017

W weekend odwiedziłam rodzinę w Rzeszowie i miałam okazję wypróbować znalezioną przez moją siostrę restaurację - Cocina Verde, serwującą bezglutenową pizzę. Swoją drogą jest to pierwsza pizzeria bezglutenowa i wegańska nie tylko w Rzeszowie, ale i w Krakowie.

W menu znajdziemy pizzę na czterech różnych spodach - orkiszowym jasnym i ciemnym, kukurydzianym i z mieszanki mąk bezglutenowych. Do wyboru na wierzch mamy ser zwykły i sery wegańskie. Kucharz nie szczędzi na dodatkach, a pizza jest sycąca i pyszna. Wspólnie wypróbowaliśmy prawie wszystkie warianty ciasta (oprócz typowego bezglutenowego) i każdy był zadowolony, ja natomiast byłam w siódmym niebie - po raz pierwszy od kilku miesięcy zjadłam danie, które kiedyś było podstawą mojej diety :D

zdjecie

zdjecie

zdjecie

Na deser mieliśmy do wyboru kilka ciast i ciasteczek - wszystkie oczywiście były wegańskie i bezglutenowe. Zdecydowaliśmy się na brownie z batata, choć kusił nas też tofurnik marchewkowy (następnym razem!). Jeśli wszystkie placki były tak dobre jak brownie to szacun dla cukiernika:)

zdjecie

Restaurację z czystym sercem polecam wszystkim, którzy będą mieli okazję odwiedzić Rzeszów:)

zdjecie

17.10.2017
Następny artykuł Dieta FODMAP - podręczna lista zakupów.
Poprzedni artykuł Tort urodzinowy bez pszenicy i laktozy
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych