11.07.2018

Lato latem, ale pogoda nas nie rozpieszcza… Może w takim razie rozpieścić się samemu pysznym jedzeniem? Na przykład idealną na kolację w zimny wieczór we dwoje zapiekaną papryką!

Lista zakupów

Przepis

Odkrawamy “czapeczki” z papryk i wydrążamy je z pestek. Pod gorącą wodą dokładnie płuczemy kaszę, później gotujemy ją według wskazówek na opakowaniu i dokładnie odcedzamy. Resztę składników kroimy na drobniutką kostkę i podsmażamy na patelni.

zdjecie

Po lekkim przestudzeniu mieszamy warzywa z kaszą, doprawiamy i nadziewamy wydrążoną paprykę.

zdjecie

Nadziane papryki wkładamy do rękawa do pieczenia, wiążemy go i robimy kilka dziurek, żeby powietrze mogło uchodzić ze środka. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku aż papryka lekko zbrązowieje i zacznie z niej odchodzić skórka.

zdjecie

zdjecie

11.07.2018
Następny przepis Panierowany kotlet z tofu, młoda kapustka i ziemniaki z koperkiem
Poprzedni przepis Buddha bowl
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych