Menu close
20.07.2017

Taco są po prostu pyszne i kropka. A do tego szybkie, łatwe i nie chcą się znudzić. Można je jeść z nieskończoną ilością różnych dodatków od ryb, przez mięso, po tofu. Dzielę się z Wami dwoma moimi ulubionymi połączeniami - tofu ze świeżymi warzywami i meksykańska fasolka. Składników wystarcza na ok. 6 taco.

Lista zakupów

Dodatki:

Przepis

Pomidora kroimy na drobną kostkę, ogórka w plasterki.

Awokado przygotowujemy na jeden z dwóch sposobów - albo blendujemy z solą i limonką, albo kroimy w kostkę i doprawiamy jak wyżej.

Przygotowujemy sałatę - ja lubię, gdy w tacosach jest pokrojona na drobne paseczki.

Tofu kroimy w kostkę, zalewamy łyżką sosu sojowego.

W misce przygotowujemy mieszankę mąki kukurydzianej i ostrej papryki. Wkładamy kawałki tofu do miski i dokładnie obtaczmy w panierce.

Rozgrzewamy olej w głębokiej patelni.

Smażymy tofu, aż osiągnie złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym.

Wszystkie składniki pakujemy do taco w dowolnych proporcjach.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

20.07.2017
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych
© 2016-2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.