Menu close
04.10.2017

Po całym miesiącu pracy i przebywania poza domem około 10 godzin dziennie musiałam zorganizować sobie czas, żeby wziąć ze sobą do biura wystarczająco dużo jedzenia. Codziennie w mojej torebce lądowały przekąski (o tym jakie gotowe smakołyki możemy brać ze sobą do przekąszania w trakcie pracy w kolejnym poście) i danie główne. Na szczęście przepisów wymyśliłam już do tej pory tak dużo, że przez 4 tygodnie nie znudziły mi się gotowane przez siebie posiłki.

Oczywiście zazdrościłam ludziom, którzy codziennie zamawiali do biura za symboliczną kwotę lunche, ale przy moich problemach i tak cudem jest, że cokolwiek w tej pracy mogłam zjeść i z tego się cieszę:)

Lista zakupów

Przepis

Na oleju podsmażamy pokrojone w kostę tofu. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego. Jeśli nie doprawimy sosem sojowym samego tofu na patelni, będzie ono później zbyt mdłe.

Dorzucamy pokrojoną w słupki marchewkę i odsączone pędy bambusa.

Doprawiamy i dodajemy resztę sosu sojowego. Smażymy aż marchewka zmięknie.

Gotujemy makaron ryżowy zgodnie z instrukcją i dodajemy na patelnię.

Danie jest idealne na szybki lunch, smakuje świetnie także po odgrzaniu zarówno na patelni jak i w mikrofalówce.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

04.10.2017
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych
© 2016-2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.