09.11.2018

Kolejne na blogu danie w stylu #zerowaste 💪 Szczerze mówiąc uwielbiam to uczucie, kiedy z pozostałości po różnych innych posiłkach uda mi się wyczarować oryginalne, pyszne danie, z takim połączeniem smaków, na które normalnie nigdy bym nie wpadła! Pamiętajcie, że najważniejsza w kuchni jest fantazja i wyobraźnia 💚

Lista zakupów

Przepis

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Dynię obieramy, wydrążamy pestki i ktoimy w kostkę. Pieczemy posypaną solą, pieprzem przez ok. 20 minut (aż zmięknie). Blendujemy na gładką pastę.

Gotujemy osoloną wodę w dużym garnku i podgotowujemy makaron (ok. 4 minut). Szybko wyjmujemy z garnka i przekładamy na deskę, żeby się nie posklejał.

Układamy lazanię warstwami:

  1. Makaron
  2. Szpinak
  3. Pasta dyniowa
  4. Parmezan
  5. Puszka pomidorów
  6. Sól, pieprz
  7. Makaron
  8. Mascarpone
  9. Szpinak
  10. Parmezan
  11. Sól, pieprz
  12. Makaron
  13. Puszka pomidorów
  14. Sól, pieprz
  15. Mozarella

zdjecie

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut, aż mozarella się zarumieni, a pomidory zaczną “bulgotać”.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

09.11.2018
Następny przepis Wegańskie bolognese Ani
Poprzedni przepis Dyniowe kluseczki
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych