28.10.2018

Sałatkę zazwyczaj biorę ze sobą na uczelnię, kiedy muszę zjeść coś w krótkiej przerwie między zajęciami. Nie wymaga podgrzewania i jest łatwa w transporcie. Ponadto przygotowuje się ją niesamowicie szybko (zwłaszcza, jeśli kupimy wcześniej ugotowanego buraka i przygotowaną sałatę). Idealna na lunch i szybką, lekką kolację.

Lista zakupów

Opcjonalnie parmezan bez laktozy

Przepis

Ciecierzycę odsączamy z zalewy i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa kroimy na kostkę, dodajemy łyżeczkę majonezu lub polewamy oliwą. Posypujemy parmezanem.

zdjecie

zdjecie

28.10.2018
Następny przepis Tort biszkoptowy z kremem i konfiturą Babci Jasi
Poprzedni przepis Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych