02.09.2018

Ostatni weekend wakacji, więc może kogoś z Was najdzie ochota na grilla:) Co jednak wrzucić na ruszt (lub patelnię, albo grila elektrycznego), gdy nie chcemy jeść mięsa? Oprócz szaszłyków, polecam także wędzone tofu w kawałkach, wegańskie kiełbaski (jeśli nie macie uczulenia na pszenicę lub gluten), albo… przepyszne ziemniaczki w dwóch smakach, podawane z grilowaną cukinią!

Lista zakupów

Przepis

Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy w talarki. Doprawiamy solą, masłem (lub oliwą) i czosnkiem niedźwiedzim. Połowę posypujemy papryką ostrą, słodką i wędzoną, drugą cząbrem, majerankiem i rozmarynem.

Cukinię myjemy i kroimy na grube plastry. Doprawiamy oliwą, czosnkiem niedźwiedzim, wędzoną papryką, solą, tymiankiem i rozmarynem.

Grilujemy w folii aluminiowej do miękkości.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

02.09.2018
Następny przepis Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Poprzedni przepis Spaghetti ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych