05.05.2018

Tacosy to jedno z moich ulubionych bezglutenowych posiłków (Tutaj znajdziecie pomysły na tacosy z tofu). Dlaczego? Szybko i łatwo się je przygotowuje, a na dodatek są pyszne. Muszę jednak przyznać, że nadzienie z chili z ziemniakami jest naprawdę idealne - świetnie komponuje się ze smakiem kukurydzianych tacosów i cudownie pasuje na letni, ciepły posiłek.

Lista zakupów

Opcjonalnie:

Przepis

Ziemniaki obieramy (jeśli są młode, wystarczy je porządnie umyć lub oskrobać), kroimy w kostkę i gotujemy ok. 5-7 minut (od zagotowania) w osolonej wodzie (mają być lekko podgotowane, ale nie tak, żeby się rozpadały).

Rozgrzewamy oliwę na patelni, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, kukurydzę, fasolę i ziemniaki.

zdjecie

Dodajemy puszkę pomidorów oraz przyprawy. Odparowujemy na tyle, żeby chili nie wylewało się z tacosów.

zdjecie

zdjecie

Podajemy razem ze świeżymi dodatkami np. śmietaną, serem żółtym czy awokado (najlepiej ze wszystkimi naraz)

zdjecie

zdjecie

05.05.2018
Następny przepis Buddha bowl
Poprzedni przepis Spaghetti a'la arabiata
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych