02.10.2018

Powiem szczerze, że dwa razy dawałam szansę Veganicowi. Za pierwszym razem (rok temu) nie bardzo mnie zachwycił, ale od tamtej pory zmieniło się (dla mnie) wiele - zwłaszcza menu, które dało mi możliwość dużo większego wyboru - aż kilka dań w nowej karcie jest wegańska i bezglutenowa 😍! Ponadto wiele z nich nie zawiera świeżego czosnku (przyznaję, że dania zupełnie mnie nie uczuliły), a po obiedzie, w szklanej gablotce, czeka duży wybór bezglutenowych, wegańskich deserów 💚!

Spróbowaliśmy frytek z batatów, zupy-krem z buraka z gruszką, zupy-krem z selera z masłem orzechowym, gołąbka z czerwonym ryżem i pysznym puree, burgera z tofu (to danie jadł Arek, gdyż nie ma wersji bezglutenowej) oraz deser Monte. Zakochałam się nie tylko w potrawach, które były wyborne, ale również w wystroju restauracji i atmosferze Dolnych Młynów!

Restauracja jest idealna na lunch z przyjaciółmi, rodzinny obiad czy romantyczną kolację, stanowczo nie tylko dla alergików. Ceny są niewygórowane, a dania z pewnością warte nawet więcej! 😃 Menu znajdziecie tutaj.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

02.10.2018
Następny artykuł "A co ty w ogóle możesz u nas zjeść?"
Poprzedni artykuł Zamienniki w kuchni alergika-wegetarianina
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych